• De eerstvolgende groep start op 19 juni!

Contact

0620018123

Homeruslaan 59a, Utrecht

Wat is het CooL Programma?

Wat is het CooL Programma?

Het CooL-programma is niet het zoveelste dieet, maar het doet veel meer. Met behulp van je CooL-coach ga je niet alleen met je voedingspatroon aan de slag, maar ook beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid komen aan bod. Langdurig, want het totale programma duurt twee jaar. Je hebt één-op-één gesprekken met de coach en groepssessies met je coach en mede-deelnemers.

Waarom het CooL Programma?

Iedereen die wil afvallen heeft zijn eigen redenen. In het CooL programma staan jouw persoonlijke doelen centraal. Je hebt een eigen leefstijlcoach die twee jaar jouw gids blijft. Je geeft elkaar steun en inspiratie in groepsbijeenkomsten, maar hebt ook gesprekken apart met je leefstijlcoach. Je leert hoe je lichaam en je brein werken, kiest gewoontes die bij je passen en gaat die trainen. Zo kom je steeds dichter bij je doel.

De eerste 8-9 maanden zie je elkaar vaker. Daarna ga je langzaam zelf de regie nemen. Tegen die tijd heb je daar alle vertrouwen in.

Het CooL Programma in het kort

Langdurige begeleiding

CooL biedt twee jaar begeleiding waarin je kunt terugvallen op je coach en op de groep en waarin je leert om daarna zelfstandig verder te kunnen. CooL gaat om een leven lang anders!

Kies je eigen doelen

Jij kiest zelf waarmee je aan de slag gaat en hoe je dit doet. De CooL-coach en de groep ondersteunen je daarbij. Tussen de sessies door ga je zelf aan de slag met jouw persoonlijke doelen en acties.

Vaste coach

Je wordt door één persoon begeleid: de CooL-coach. Deze ondersteunt je door je bewust te maken van jouw gedrag, je wensen en behoeften en door je aan het denken te zetten hoe je je doelen gaat bereiken.

Als het even tegen zit

Veranderen van je leefstijl gaat met vallen en opstaan. Soms val je terug in oude patronen, de CooL-coach helpt je bij moeilijke momenten zodat je koers blijft houden richting je doel.

Intakegesprek

Na het intakegesprek van 60 minuten beslis je samen met de CooL-coach of CooL op dit moment past bij jou. Je hebt daarna nog 6 uur één op één gesprekstijd met de coach

Niet wèèr een dieet

Leefstijl gaat over bewegen, over slaap, over voeding en over persoonlijke balans. Binnen CooL krijg je geen (dieet)advies of (beweeg)plan. Je leert hoe je zelf keuzes kunt maken die bij jou en jouw leven passen.

Je bent niet alleen!

Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Elke CooL-groep bestaat uit 10 tot 15 deelnemers. Samen volg je 16 groepssessies van elk 90 minuten, verspreid over twee jaar.

Wat helpt jou?

Welke mensen in jouw omgeving zijn stimulerend, van wie kun je steun verwachten? En wie (of wat) in je omgeving is juist niet stimulerend en hoe kun je daarmee om gaan?

Veelgestelde vragen

Waarom 'kleine stappen'?

Uit onderzoek blijkt dat mensen kleine stappen veel beter vol kunnen houden. Kleine stappen zijn te overzien, ze schrikken niet af. Als je die kleine doelen haalt, geven ze bovendien een goed gevoel, waardoor je later weerenergie hebt om iets nieuws aan te passen. Zo kun je met steeds kleine stappen veel bereiken.

Voordelen

Niet weer een crash dieet

Bijna iedereen met overgewicht heeft wel eens een streng dieet geprobeerd. Crash-diëten en heel intensieve beweegprogramma's helpen vaak op korte termijn, maar daarna vallen mensen vaak weer terug. Het CooL programma werkt anders. Met steeds kleine aanpassingen die over een periode van 2 jaar vast onderdeel worden van je dagelijkse leven, leer je je leefstijl bijvend te veranderen.

Veel ervaring

Sinds het allereerste begin in 2019 geef ik het CooL Programma in Utrecht. Doordat ik al met ruim 20 groepen gewerkt heb, heb ik nu veel ervaring met het geven van het CooL programma en kan ik goed inspelen op de individuele behoeften en doelen van de deelnemers.

Aanbeveling

Mijn hele leven worstel ik al met mijn gewicht. Al vele diëten heb ik succesvol geprobeerd, maar geen enkel dieet was vol te houden en mijn gewicht steeg dan ook altijd weer. Uiteindelijk was ik op een punt gekomen waarop ik zelf niet meer wist waar ik moest beginnen en of het nog goed kon komen. Bij de Nederlandse Obesitas Kliniek werd mij geadviseerd om een gecombineerde leefstijl interventie (GLI) te proberen.Tijdens het COOL traject heb ik geleerd om in kleine stappen mijn leefstijl aan te passen zonder moeilijk vol te houden dieet restricties. In de groepsbijeenkomsten deelden we ervaringen op het gebied van leefstijl. Daarnaast heb ik tijdens de 1-op-1 gesprekken met Doriet meer geleerd over waarom ik bepaalde leefstijl keuzes maakte. Al deze aspecten van het COOL traject hebben mij geholpen om in de afgelopen 2 jaar op een duurzame manier af te vallen. Dankzij alles wat ik geleerd heb tijdens het COOL traject is mijn leefstijl nu veel gezonder (geen dieet meer voor mij) en voel ik mij fitter dan ooit. Ik kan iedereen die hulp nodig heeft bij het veranderen van de leefstijl, op welke manier dan ook, het COOL traject zeker adviseren!

José